Lifestyle

Een ananas snijden doe je zo!

Het is van veel mensen hun favoriete stuk fruit: de ananas. Een nadeel van de ananas is dat je het stuk fruit moet snijden. Bij een appel of banaan hoeft dit niet, waardoor men sneller geneigd is om uit gemakzucht een van deze twee te eten. Wat veel mensen niet weten, is dat een ananas snijden helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Ben jij benieuwd hoe je ananas snijden niet meer als een obstakel gaat zien? Lees dan snel verder.

Zo schil je een verse ananas 

Voordat je begint met het snijden van de ananas, is het de bedoeling dat je de ananas gaat schillen. Je snijdt als het ware de schil eraf, maar ook de onderkant moet er afgesneden worden. Dit maakt het namelijk een stuk makkelijker om de ananas rechtop te zetten. Maar hoe start je? Eigenlijk is het heel simpel. Je snijdt van boven naar beneden de schil eraf. Je doet dit in stroken. Of je dit dik of dun schilt is helemaal aan jou. Het probleem van een schil te dik afsnijden is wel dat de kans bestaat dat je vruchtvlees verliest. 

Kies je ervoor om de ananas dun te snijden? Dan zul je rondom de ogen zien die diagonale lijnen vormen. Het is de bedoeling dat je het mes diagonaal op de ananas houdt om zo schuin langs 2 kanten te snijden. Op deze manier verwijder je makkelijk de ogen. 

Ananas in blokjes of in schijfjes snijden

Nu ga je beginnen met snijden. Op wat voor manier je dit doet, is helemaal aan jou. Je zou ervoor kunnen kiezen om de ananas in blokjes te snijden. De ananas snijden in blokjes doe je door het stuk fruit in vieren te snijden. Meer dan dat is het eigenlijk niet.

Wil je liever je ananas in schijfjes snijden? Ook dat is helemaal niet moeilijk. Je dient eerst de ananas op zijn zijkant te leggen, om er vervolgens ringen in te snijden. Let op: het middelste gedeelte van de ananas moet er daarna dus wel nog uit! Gelukkig is dit heel makkelijk weg te halen met een appelboor. Binnen no time heb jij dus de ananas in blokjes of in schijfjes gesneden.

Ananas snijden met ananassnijder

Ben je niet zo handig in het snijden van ananas? Dan zou je ook een ananassnijder kunnen gebruiken! Dit product is speciaal gemaakt voor het ananas snijden. Ook om dit apparaat te gebruiken, dien je bepaalde instructies op te volgen. 

Zo snijd je eerst bladeren van de ananas. Heb je dat gedaan? Dan is het tijd om het apparaat bovenop de ananas te zetten. Dan kun je beginnen met draaien. Als je klaar bent met het draaien, is het de bedoeling dat je de ananasringen er uit gaat halen. Dit apparaat maakt ananas snijden een stukje makkelijker, vooral als je geen handige harry bent. Toch is het zonde om een ananassnijder aan te schaffen als je niet vaak ananas eet. Overweeg dus wel of je de ananassnijder écht gaat gebruiken, voordat je het apparaat aanschaft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_USEnglish